Zeugenstal laten bouwen

Een zeugenstal bouwen

Genugten Agri is gespecialiseerd in het bouwen en inrichten van stallen voor de varkens- en rundveehouderij. Als u een zeugenstal wil laten bouwen, zijn wij daarom de beste partner. Een zeugenstal moet namelijk aan verschillende eisen voldoen en wij weten hoe wij daarvoor kunnen zorgen.

Neem contact op!

Een zeugenstal laten bouwen

Als veehouder houdt u van en zorgt u voor uw dieren. Het bouwen van een stal is weer een compleet andere opgave. Daarom kunt u uw zeugenstal laten bouwen door een betrouwbare leverancier. Genugten Agri heeft ruime ervaring in het inrichten van een moderne zeugenstal. We gebruiken duurzame materialen die jarenlang meegaan. Dat blijkt uit de tests bij varkenshouderijen die onze partner zijn. Daar testen we nieuwe systemen om zeker te weten dat het goed werkt, voordat we het bij onze klanten installeren. We houden de nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten, maar zullen ze pas toepassen als de tests positief zijn. Daarnaast zijn we bekend met de geldende wet- en regelgeving en zorgen we dat de zeugenstal daar volledig aan voldoet.

Wat is er nodig om een zeugenstal te bouwen?

In de zeugenstal verblijven de drachtige zeugen. Na de inseminatie of dekking worden de zeugen in kleine of grote sociale groepen gehouden in boxen. Deze boxen of hokken worden zo ingericht dat de zeugen comfortabel kunnen liggen. Bovendien moet de inrichting van de box ervoor zorgen dat de zeugen makkelijk apart gezet kunnen worden voor controle of om de zeug naar de kraamstal te verplaatsen. Tijdens de dracht is het daarnaast vooral belangrijk dat de zeugen voldoende kunnen eten om gezonde biggen ter wereld te kunnen brengen. Met speciale voedersystemen kunt u zorgen dat elke zeug voldoende voeding krijgt. Ook een zeug die langzaam eet, krijg op die manier de kans voldoende binnen te krijgen.

whatsapp