Stalinrichting schapen

Stalinrichting voor schapen

Genugten Agri is niet alleen gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van stallen en stalinrichting voor rundvee en varkens. Ook voor de stalinrichting voor uw schapen kunt u gerust bij ons terecht. Wij informeren u over waar u aan moet denken als u de schapenstal gaat inrichten en over de nieuwe technieken waar u gebruik van kunt maken.

Neem contact op!

Waarom moet ik een stal inrichten voor schapen?

Schapen kunnen zich in veel verschillende omstandigheden goed redden. Met hun warme wol hebben ze geen last van koude weersomstandigheden en kunnen ze prima het hele jaar door buiten blijven. Voor uw schapenhouderij kan het echter prettig zijn om uw schapen in een stal te houden. De stal is een veilige plek voor de schapen. Bovendien heeft u meer zicht op de gezondheid van de dieren en hun gedrag als u ze dichter bij elkaar hebt. In het lammerseizoen ziet u het eerder als een schaap problemen heeft bij het werpen en u ziet alle nieuwgeboren lammeren direct. Bovendien kunt u ze eenvoudiger bij elkaar krijgen om ze te scheren. Uw schapen houden in een stal heeft dus veel voordelen. De aanschaf van de stal en inrichting is een flinke investering, maar het kan u ook veel geld besparen omdat u efficiënter kunt werken.

Waar moet u op letten bij het inrichten van een schapenstal?

U kunt uw schapen alleen ’s nachts in de stal houden of de hele dag. Hier past u uw stal op aan. Als de schapen elke dag de stal verlaten, is het belangrijk om een goede looproute voor de dieren aan te leggen. Op de bodem van de stal kunt u stro gebruiken, maar er zijn ook stalmatten die comfortabel zijn voor de schapen en makkelijker schoon te houden zijn. Met een voerhek kunt u de schapen eenvoudig voeren en kunnen de schapen elkaar niet weghouden bij het voer of hinderen tijdens het eten. Daarnaast heeft de schapenstal een hooiruif en schoon drinkwater nodig en een plek om zieke schapen of lammeren apart te houden van de kudde.

whatsapp