Stalinrichting koeien

Uw nieuwe koeienstal inrichten

Om uw koeien optimaal te kunnen verzorgen is een goede stalinrichting essentieel. De inrichting van de stal bepaalt namelijk hoe u de koeien kunt voeren, hoe de koe kan liggen en hoe ze door de stal en naar de wei kunnen lopen. Wij adviseren u graag over de optimale stalinrichting. Want als uw koeien zich goed voelen, geven ze u meer melk.

Neem contact op!

Waar moet u aan denken bij de stalinrichting voor koeien?

Een van de belangrijkste onderdelen van een stalinrichting voor koeien is de ligbox. Koeien liggen namelijk een groot deel van de dag, terwijl ze hun eten herkauwen of gewoon rusten. Dit is erg belangrijk voor de productie van de koe. Een ligbox bestaat over het algemeen uit de beugels die de ligplekken van elkaar scheiden en een matras om comfortabel te liggen. Daarnaast is het aanbieden van voeding en water belangrijk. Een goed systeem hiervoor maakt uw werk makkelijker en zorgt dat de koe altijd in haar behoeften wordt voorzien. Tot slot moet de mest van de koeien goed worden verwerkt. Hygiëne in de stal is belangrijk om infecties aan bijvoorbeeld de hoeven of uiers en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

De juiste route inrichten in de stal met koeien

Als u koeien houdt, dan weet u dat ze zich regelmatig moeten verplaatsen, zeker als het om melkkoeien gaat. Ze moeten twee keer per dag gemolken worden of ze gaan overdag naar de wei. Een stal inrichten voor koeien draait dus voor een groot deel om de juiste routes. Met hekwerken, die eenvoudig verplaatst of gedraaid kunnen worden, kunt u in de stal steeds de route aanpassen. Zo wordt het verplaatsen van uw koeien eenvoudiger en efficiënter. Bovendien wordt het makkelijker om een of een aantal koeien uit de kudde te halen als ze onderzocht moeten worden door de dierenarts of een behandeling nodig hebben.

whatsapp