Hongarije - -

Zeugenbedrijf - Felsőbabád (HU)

Zeugenbedrijf – Felsőbabád

Genugten Agri Projects is door Hunland aangesteld om een nieuw en sleutelklaar state-of-the-art varkensbedrijf te ontwerpen en bouwen in Hongarije.

In opdracht van Hunland, een wereldwijde marktleider in export/import van vee, is Genugten Agri Projects gestart met de bouw van een nieuw, sleutelklaar zeugenbedrijf in Hongarije, nabij de hoofdstad Budapest. Met het nieuwe bedrijf vergroot Hunland haar jaarlijkse biggenproductie met ca. 120.000 biggen per jaar. De nieuw te bouwen varkensstallen op een terrein nabij het hoofdkantoor van Hunland in Bugyi, bevatten een totaal te benutten vloeroppervlakte van ruim 27.000 m2, goed voor 4.080 zeugenplaatsen, 18.380 biggenopfokplaatsen en 875 geltenopfokplaatsen.

Het gehele project is grofweg onder te verdelen in vier gebouwen, waarvan twee stallen de varkens huisvesten. Een van de stallen is een twee-verdiepingen stal waarbij de bovenverdieping volledig bestaat uit biggenafdelingen. De benedenverdieping is onder te verdelen in kraamafdelingen, geltenproductie en een dek- en wachtstal. De twee-verdiepingenstal heeft een bruikbaar vloeroppervlakte van maar liefst 18.313 m2. De andere stal is een (dragende) zeugenstal en geltenopfok met een bruikbare oppervlakte van ongeveer 7.300 m2.

Tussen de twee-verdiepingenstal en de (dragende) zeugenstal staat een gebouw met een laaddock en een crematorium. Tenslotte heeft het complex een sociaal gebouw met op de eerste verdieping onder andere vijf complete appartementen voor werknemers die voor langere duur op de locatie verblijven. De begane grond bevat onder meer een kantine, douches en een technische ruimte. Het volledige project wordt turn-key opgeleverd.