WKO Systeem

Zowel in de vleesvarkenshouderij als in de zeugenhouderij is het voordelig om in de zomerperiode de temperatuur in de stal niet te hoog te laten oplopen.

Dit geldt met name voor zwaardere vleesvarkens, zeugen in groepshuisvesting, lacterende zeugen en zeugen in de dekstal. Uit onderzoek blijkt dat de beste staltemperatuur voor zwaardere vleesvarkens 19 graden Celsius is, de temperatuur mag in ieder geval niet boven de 24 graden komen. Loopt de staltemperatuur in de zomer op van bijvoorbeeld 24 naar 30 graden Celsius dan neemt een vleesvarken (zestig kg) per dag 0,4 kg minder voer op. De optimale temperatuur voor een lacterende zeug is 21 graden Celsius of lager. Bij hogere temperaturen kan dit negatieve consequenties hebben voor de volgende worp.

“Een groot voordeel is dat met het WKO Systeem ook verwarmd kan worden. De binnenkomende lucht wordt nooit kouder dan 7°C wat een zeer gunstig effect heeft op het stalklimaat in de winter.”

Meer informatie over het WKO (Warmte en Koude opslag) Systeem kunt u vinden in de brochure. Indien u nog meer informatie wilt ontvangen over het WKO Systeem óf graag uw plannen bespreekt met een van de medewerkers van Genugten Agri, dan bent u natuurlijk altijd welkom om contact met ons op te nemen.

Wij staan u graag te woord!

Neem contact met ons op

Contact info

Genugten Agri Projects B.V.

Jane Addamsstraat 4, 5491 DE
Sint-Oedenrode
Netherlands
T +31 (0) 413 483 100
E info@genugten-agri.nl
KVK: 66429803
BTW nr: NL 8565 49 538 B01

whatsapp