Twinpipes verwarmingssysteem

Om een optimaal klimaat in de stal te creëren tijdens koude periodes is een goed verwarmingssysteem essentieel. Voor ruimteverwarming zijn twinpipes het meest geschikt. De twinpipes kunnen overal toegepast worden. In het luchtkanaal, vlak tegen de wand of onder het ventilatieplafond. Indien gewenst, berekenen wij voor u de benodigde verwarmingscapaciteit, per afdeling, stal of voor het gehele bedrijf.

Vanwege de ruime ervaring met het leveren en monteren van het twinpipe verwarmingssysteem kunnen wij u goed helpen met al uw vragen of dit systeem. Hieronder en in de brochure staat meer informatie over de mogelijkheden, montage en de voordelen van dit systeem.

Logischerwijs staan wij altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden. Twijfel niet en neem contact met ons op.

Richtlijnen voor benodigde twinpipes

Uitgangspunt bij dit overzicht is dat de gebouwen goed geïsoleerd zijn en de warmte van de dieren voldoende is om de transmissieverliezen van het gebouw op te vangen. De warmte van de twinpipes wordt dan enkel gebruikt voor het opwarmen van de ventilatielucht. Omdat bij het opleggen nieuwe dieren de warmteproductie van de dieren nog gering is, is bij de opleg extra verwarming nodig die niet met de hieronder berekende hoeveelheid twinpipes bereikt kan worden. Indien men altijd alle verwarming met twinpipes wil uitvoeren, adviseren wij om minstens 30% meer twinpipes te monteren. Ook bij de ingebruikname van een nieuwe stal moet met een extra warmtebehoefte rekening gehouden worden.

230 of 280 Watt/Meter

Geanodiseerd

Onderhoudsvrij / geen stofophoping

Hoge warmteafgifte

Door de uiteenlopende verbinding van de buis naar de vleugels wordt de warmte maximaal naar de vleugels geleid. Daardoor hebben de twinpipes een bijzonder hoge warmteafgifte. Om voorgaande te onderbouwen zijn de twinpipes getest door het Duitse onderzoekscentrum DLG. DLG kwam tot de conclusie dat bij een aanvoertemperatuur van 70 °C de standaard twinpipes een warmteafgifte van 230 Watt per meter hebben.

Goed toepasbaar bij renovaties

Direct uit voorraad leverbaar

Eenvoudig te monteren

Monteren twinpipes in luchtaanvoerkanaal

Indien ervoor wordt gekozen om de twinpipes te monteren in de luchtaanvoerkanalen, dan dienen de twinpipes gevuld te worden met glycol en moet een warmtewisselaar toegepast worden. Door het gebruik van glycol wordt het kapotvriezen van de twinpipes voorkomen. Omdat het temperatuurverschil bij lage buitentemperaturen bij montage in luchtaanvoerkanalen veel groter is dan bij de toepassing van twinpipes direct in de stal, is de warmteafgifte bij deze toepassing veel groter.

Bij de standaard twinpipes kan bij een buitentemperatuur van -10 °C en een aanvoertemperatuur van 70 °C gerekend worden met een warmteafgifte van 400 Watt. De zwarte twinpipes hebben dan een warmteafgifte van 500 Watt. Vanwege mogelijke vervuiling van de twinpipes en schommelende aanvoertemperaturen van de verwarmingsinstallatie, adviseren wij altijd om 10% meer twinpipes te monteren dan volgens de berekeningen nodig is.

Technische specificaties
MateriaalkwaliteitALMgSi, 6063
Oppervlaktebehandelinggeanodiseerd
Standaard lengten145, 193, 290 en 580 cm
Aansluiting22 mm
Wanddikte2 mm
Profieldikte1,5 mm
Waterinhoud0,25 liter per meter
Warmteafgifte blank230 W / m
Warmteafgifte zwart280 W / m
Waterdoorvoermin. 900 liter per uur
Drukverlies6kPa / 100 meter

Neem contact met ons op

Contact info

Genugten Agri Projects B.V.

Jane Addamsstraat 4, 5491 DE
Sint-Oedenrode
Netherlands
T +31 (0) 413 483 100
E info@genugten-agri.nl
KVK: 66429803
BTW nr: NL 8565 49 538 B01

whatsapp