Bovenbouw stal

Genugten Agri Projects B.V. levert en monteert complete staalconstructies met houten of stalen gordingen. Als dakbedekking kunnen diverse soorten stalen profielplaten, sandwichpanelen, ecopanelen, maar ook nog traditionele golfplaten worden geleverd. Voor de isolatie van het dak kan gekozen worden uit een breed assortiment van isolatiematerialen zoals glaswol spandekens en PU- en PS-isolatieplaten.

De buitenwanden van het gebouw kunnen met diverse materialen worden vervaardigd. Voor de buitenwanden levert Genugten Agri Projects B.V. prefab geïsoleerde betonelementen, sandwichpanelen en/of stalen profielplaten. Voor de binnenwanden van de stal kunt u bij ons terecht voor verschillende typen kunststofprofielen en -panelen, die gemonteerd worden in RVS profielen.

Hieronder worden per bouwdeel een aantal mogelijkheden nader toegelicht. Logischerwijs bestaan er tal van mogelijkheden met betrekking tot het materiaalgebruik in de bouw. Indien u meer informatie wenst te ontvangen over de (ver)bouw van uw stal en/of de levering van materialen, neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Stalen gordingen
Door de toepassing van stalen gordingen is een grotere overspanning mogelijk. Hierdoor zijn er minder spanten nodig en kunnen deze verder van elkaar geplaatst worden waardoor de afdelingen breder gemaakt kunnen worden. Stalen gordingen maken een overspanning mogelijk van 6 tot 10 meter. De stalen gordingen zijn licht en kunnen eenvoudig gemonteerd worden.

Dakbedekking

Stalen profielplaten
Voor de dakbeplating kan Genugten Agri Projects B.V. stalen profielplaten leveren. Naast het voordeel dat stalen profielplaten een lager gewicht hebben, zijn deze tevens geschikt voor een grotere gordingafstand van 1,5 tot 1,8 meter. Verder is de prijs per m² dak lager dan bij normale golfplaten omdat het niet nodig is 15% overlapping in te calculeren. De platen kunnen op verzoek van de klant geleverd worden met een dikke plastisol coating in diverse kleuren. Op deze coating wordt een garantie van 10 jaar gegeven. De platen worden op lengte tot maximaal 15 meter geleverd. Hierdoor zijn deze erg eenvoudig te monteren. Indien door gemeentelijke voorschriften golfplaten gemonteerd moeten worden, kunnen zwarte stalen golfplaten geleverd worden. Voor het isoleren van daken met stalen profielplaten zijn spandekens het meest geschikt.

Sandwich- en ecopanelen
Indien het dak geïsoleerd moet worden, kan gekozen worden voor de toepassing van sandwich- of ecopanelen. De meest toegepaste elementdikte is 60 mm, maar 40 en 80 mm is ook mogelijk. Met deze panelen wordt een kwalitatief hoogwaardige isolatie verkregen. Naast de snelle montage maakt de toepassing van deze panelen een grotere gordingafstand mogelijk, waardoor nog verder op montagekosten bespaard kan worden. De sandwichpanelen zijn aan beide zijden voorzien van een stalen profielplaat in verschillende dikten en verschillende coatings. De ecopanelen zijn aan de onderzijde voorzien van een alu-folie in plaats van een stalen profielplaat. Deze panelen zijn hierdoor goedkoper maar bij deze panelen is er ook een duurdere, kleinere gordingafstand nodig.

Golfplaten
Hoewel de traditionele golfplaten steeds minder toegepast worden, levert Genugten Agri Projects B.V. het complete programma asbestvrije vezelcement golfplaten met alle benodigde hulp- en bevestigingsmaterialen.

Dakisolatie

Moderne varkensstallen worden voorzien van een “Soft-Air” ventilatieplafond. Door de toepassing van dit plafond vindt er tijdens koudere perioden geen warmteverlies door het dak plaats en wordt er op verwarmingskosten bespaard. Dakisolatie is dus alleen nodig om te voorkomen dat tijdens warme dagen de lucht boven het plafond niet teveel opgewarmd wordt. Voor de isolatie van daken en plafonds levert Genugten Agri Projects B.V. een groot assortiment aan isolatiematerialen.

Glaswol spandekens
Bij deze isolatiemethode worden glaswol spandekens, die aan de onderzijde voorzien zijn van een folie, over de gordingen gespannen. De stalen profielplaten worden hier direct op gemonteerd. Hierdoor ontstaat een zogenaamde koudedakconstructie wat inhoudt dat de temperatuur van de dakplaten op en neer gaat met de buitentemperatuur. Hierdoor wordt condensvorming aan de onderzijde van de platen voorkomen. Deze spandekens kunnen op deze wijze niet toegepast worden in combinatie met vezelcement golfplaten omdat deze platen aan de onderzijde geventileerd moeten worden. Bij de toepassing van deze platen is het dan ook nodig dat er een lat op de spandekens gemonteerd wordt, waarop dan weer golfplaten gemonteerd worden. De glaswol spandekens worden door Genugten Agri B.V. in diverse dikten op lengte geleverd, op breedtes van 100 en 120 cm.

PU isolatieplaten
Deze zeer bekende, aan twee zijden van alukraft folie voorziene isolatieplaten zijn veelgebruikt in de agrarische sector. Deze platen zijn stevig, in diverse dikten leverbaar en eenvoudig te monteren. De platen kunnen geleverd worden met vlakke kanten waardoor ze geschikt zijn voor gebruik met kunststof H-profielen, of met een sponning waardoor deze gedeeltelijk over elkaar vallen. Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde en kunnen goed gereinigd worden. Voor de dakisolatie bij de toepassing van een “Soft-Air” ventilatieplafond is een plaatdikte van 30 mm voldoende. Als deze isolatieplaten toegepast worden in combinatie met een ander ventilatiesysteem via het plafond, moet gekozen worden voor een dikte van 60 mm.

PS isolatieplaten
Voor de dakisolatie kunnen ook PS isolatieplaten toegepast worden. Deze platen, ook wel bekend als tempex, hebben een lagere isolatiewaarde en zijn veel goedkoper dan hoogwaardige isolatieplaten. Verder zijn de hardere geperste polystyreenplaten leverbaar in de meest gebruikte diktes van 40, 50 en 60 mm.

Buitenwanden

Steeds meer bedrijven kiezen voor de toepassing van prefab betonelementen. Deze betonnen elementen kunnen geleverd worden met verschillende grind- en steenmotieven. Door de snelle bouwmethode kan met deze elementen veel tijdswinst behaald worden. Verder wordt met deze elementen een kwalitatief zeer hoogwaardig gebouw verkregen. Deze betonwanden zijn leverbaar in verschillende dikten, afhankelijk van de gewenste isolatie. Alle benodigde uitsparingen voor ramen, inlaatventielen en deuren worden tijdens de productie al in de panelen aangebracht.

Binnenwanden

De multifunctionele kunststof binnenwanden zijn eenvoudig te monteren. De afwerkingen wordt gedaan met RVS profielen. Deze kunststof wanden worden gemaakt van eerste kwaliteit PVC en hebben een dikte van 35 mm. Ze zijn in verschillende hoogten leverbaar in de kleuren licht grijs en gebroken wit. Naast de kunststof wanden van PVC profielen, kunnen de meer stabiele PE panelen toegepast worden. Deze panelen hebben een breedte van 1 meter en zijn 50 mm dik.

Neem contact met ons op

Contact info

Genugten Agri Projects B.V.

Jane Addamsstraat 4, 5491 DE
Sint-Oedenrode
Netherlands
T +31 (0) 413 483 100
E info@genugten-agri.nl
KVK: 66429803
BTW nr: NL 8565 49 538 B01

whatsapp