Stalinrichting geiten

Een stal inrichten voor geiten

De geitenhouderij wordt steeds populairder en groter in Nederland. Omdat er meer geiten worden gehouden, wordt deze branche ook steeds professioneler. Met grotere stallen voor meer dieren is het belangrijk dat uw stalinrichting voor geiten uw werk effectief maakt. Maar een geitenstal inrichten vraagt andere kennis dan het inrichten van een stal voor bijvoorbeeld varkens en rundvee. Gelukkig weet Genugten Agri hier alles van en helpen we u graag.

Neem contact op!

Wat is er nodig om een geitenstal in te richten?

Geiten zijn kleiner en lichter dan rundvee, maar ze kunnen ook beter klimmen en springen. Als wij een stal inrichten voor geiten houden we hier rekening mee. Daarom worden de voerhekken aangepast op de maat van de geit en worden de hekken zo ontworpen dat een geit hier niet overheen kan klimmen. In een melkgeitenstal richten we bovendien een melkstraat of -carrousel in en zorgen we voor logische looproutes zodat de geiten gemakkelijk gemolken kunnen worden. Ook als uw geiten regelmatig naar buiten gaan, zorgen we voor een handige looproute. Als de geiten zelf hun weg vinden, zorgt dat voor minder stress. Bovendien richten we kraamhokken in of hokken voor de jonge geiten en lammeren. Met de hele stalinrichting voor geiten houden we rekening met de behoeftes van de dieren.

Een stal inrichten voor geiten

Naast de hekken zijn er natuurlijk ook systemen nodig om de dieren te voeren en van water te voorzien. Bovendien moeten de hokken eenvoudig schoongemaakt kunnen worden. Wij houden hier rekening mee bij uw stalinrichting. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een gezond leefklimaat in de stal. Daarom gebruiken we als we een geitenstal inrichten goede ventilatoren. Welke ventilatie hangt af van de rest van de stal. Ventilatie zorgt voor verkoeling op warme dagen en zorgt dat schadelijke stoffen worden afgevoerd. Dit voorkomt luchtwegproblemen en andere ziektes bij uw geiten en lammeren. Neem gerust contact met ons op, zodat wij uw wensen en onze mogelijkheden om een geitenstal in te richten kunnen bespreken.

whatsapp