gototopgototop
Asbest verwijderen / nieuw dak

Uw oude asbest dak is aan vervanging toe? Of u sloopt uw stal of pand? Wij leveren de asbestsanering met of zonder de nieuwe dakbedekking. Hierbij kunt u denken aan een nieuwe dakbedekking van vezelcementplaten, kunststof dakplaten of eventueel geïsoleerde sandwichplaten.

Asbest verwijderen

Allereerst dienen de oude asbestplaten verwijderd te worden. Het verwijderen van asbest moet door geschoolde professionals uitgevoerd worden. Genugten Agri verzorgt de gehele sanering inclusief de afvoer van de materialen. Het inschakelen van een professioneel gecertificeerd bedrijf is bij wet geregeld en verplicht. De beschermende kleding en ademprotectie zorgen voor een veilige werkomgeving.

Waarom nu al?

Tot 2024 hebben eigenaren de tijd om asbest te laten verwijderen. Dit lijkt en is waarschijnlijk nog ver weg, maar u kunt het maar geregeld hebben.

- Voor 2014 moet alle buitenasbest weg zijn. Er is in totaal nog zo'n 90 miljoen m² aan asbestgolfplaten aanwezig in Nederland. U bent dus niet de enige in uw omgeving.

- De verzekeringsmaatschappijen zullen premies van de gebouwen sterk verhogen na 2024.

- Elk jaar worden de stortkosten hoger. Hoe eerder u er dus bij bent, hoe goedkoper u het nog geregeld kunt krijgen. 

 

Zonnepanelen

Daarnaast kunt u met een nieuw geïsoleerd dak energie besparen en eventueel stroom opwekken bij gebruik van zonnepanelen. Doordat de asbest platen zwaar zijn kan, door te werken met een lichtere dakplaat, de constructie het gewicht van eventuele zonnepanelen dragen. 

 

Ervaring

"Wij zetten onze jarenlange ervaring op het gebied van stallenbouw in om op een snelle en goed gestroomlijnde wijze uw dakrenovatie tot een succes te maken!"