gototopgototop
Algemeen
Pad-Cooling

Het gunstigste koelsysteem voor uw varkensstal!

Koeling van varkensstallen is noodzakelijk

Download de folder

image7

Montagehandleiding in het Engels


Zowel in de vleesvarkenshouderij als in de zeugenhouderij is het noodzakelijk om in de zomerperiode de temperatuur in de stal niet te hoog te laten oplopen. Dit geldt met name voor zwaardere vleesvarkens, zeugen in groepshuisvesting, lacterende zeugen en zeugen in de dekstal. Uit onderzoek blijkt dat de optimale staltemperatuur voor (middel) zware vleesvarkens lager dan 19 graden Celsius is; de temperatuur mag in ieder geval niet boven de 24 graden komen. Loopt de staltemperatuur in de zomer op naar bijvoorbeeld 30 graden Celsius, dan neemt een gemiddeld vleesvarken per dag 0,4 kg minder voer op waardoor de groei ca. 150 gram per dag lager wordt. De optimale temperatuur voor een lacterende zeug is lager dan 21 graden Celsius. Een hogere temperatuur kan negatieve consequenties hebben voor de volgende worp. Ook is koeling van de dekstal erg belangrijk. Zonder goede koeling, lopen de drachtigheidspercentages na de zomer duidelijk terug. Volgens EU richtlijnen is het voorkomen van hittestress bij varkens dan ook verplicht bij de bouw van een nieuwe stal. Er zijn diverse technieken om een stal te koelen. Een van deze technieken is het verdampen van water in de binnenkomende lucht. Hieronder leest u meer over dit systeem.

Genugten Agri B.V. levert u als gespecialiseerd bedrijf diverse uitvoeringen van ons Pad-Cool systeem.


Pad-cooling

Genugten Agri B.V. levert volledig kunststof coolpads die een zeer lange levensduur hebben en eenvoudig gereinigd kunnen worden. De coolpads zijn modulair opgebouwd en zijn leverbaar in breedtes van 3, 6, 12, 18, 21 en 24 m en in hoogtes van 100, 150 of 200 cm. De cool-pad systemen zijn leverbaar met een capaciteit van 16.200 tot 259.200 m³/uur bij een geringe luchtweerstand van 10 Pa. Via een geïntegreerde energiezuinige pomp wordt het water vanuit een vlotterbak boven over de coolpads gepompt. Doordat de lucht door de coolpads gezogen wordt, verdampt het water en wordt de lucht afgekoeld. het verdampte water wordt door de vlotter automatisch aangevuld. Een extra voordeel van dit systeem is dat lucht sterk afgeremd wordt waardoor weersinvloeden beperkt worden. De investeringskosten van een dergelijk systeem zijn beperkt. Als richtprijs voor een dergelijk systeem exclusief montage kan voor een bedrijf met 3000 vleesvarkens of 600 zeugen gerekend worden met ca. €1,50 per vleesvarkensplaats of €4,50 per zeugenplaats.

Krol-Padcooling


Pad-materiaal

Padcooling pad

De koelende werking van dit systeem is gebaseerd is op verdamping van water. Hierdoor wordt de relatieve luchtvochtigheid van de stallucht verhoogd waardoor het koelend effect bij benauwd warm weer sterk verminderd wordt.


Koelcapaciteit en onderdruk

Pad onderdruk


Prijzen

Onderstaand vindt u de prijzen voor de aanschaf van een Pad-Cooling systeem. Het betreft de kosten voor de levering van de materialen voor een compleet systeem. Montagekosten zijn hierin niet opgenomen.

pad prijzen

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze koelsystemen? Vraag dan een vrijblijvende offerte of adviesgesprek aan. Wij informeren u graag persoonlijk naar de mogelijkheden op uw bedrijf.

 
<< Start < Zurück 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Weiter > Ende >>

Seite 1 von 16